Saturday 7 April 2012

Imaginile saptamanii: 11.541 de scaune goale au fost montate pe strazile din Sarajevo

stirileprotv.ro Autoritatile din Sarajevo, Bosnia, au comemorat intr-un mod inedit 20 de ani de la inceperea razboiului, unul din cele mai sangeroase conflicte de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.

Pe principala strada din Sarajevo au fost montate 11.541 de scaune rosii ca sangele, in memoria victimelor care si-au pierdut viata in timpul razboiului.

Asediul orasului a inceput in aprilie 1992 si s-a terminat in decembrie 1995. Pe langa cele peste 11.000 de victime, 4,4 milioane de locuitorii au fost nevoiti sa paraseasca orasul si sa devina refugiati.

Sarajevo, scaune rosii

Cei care au decis sa ramana au trait clipe de cosmar in decursul celor trei ani de razboi. Multi au fost impuscati la intamplare de soldatii sarbi, in timp ce stateau la coada la magazine, pentru mancare si apa. Peste 600 de copii au murit in timpul acestor atacuri.

Nici acum spiritele nu sunt linistite in capitala bosniaca. Tara este impartita intre sarbii ortodocsi, croatii catolici si bosniacii musulmani, fiecare luptand pentru identitatea sa etnica si religioasa, dar dorindu-si in acelasi timp modernizarea statului si aderarea la Uniunea Europeana.

Sarajevo, scaune rosii


 

No comments:

Post a Comment