Sunday 29 April 2012

Aerul conditionat si productivitatea in munca

E un lucru dovedit faptul ca un angajat va da randament mai mare daca dispune de conditii de munca bune, de fapt chiar optime. Aerul comditionat e foarte important pentru comoditate, mai ales pe timp de vara. Temperaturile ridicate inoportuneaza activitatea profesionala pentru ca distrag atentia angajatului de la angajamentele profesionale, facandu-l sa se gandeasca la alte lucruri, precum o bautura racoritoare sau o plimbare prin parc. Ce se intampla asadar daca temperatura din birou e prea ridicata?

Ce solutii putem gasi pentru ameliorarea conditiilor de munca? O varianta foarte accesibila e sa deschizi geamul, dar solutia, pe cat de simpla, pe atat de nepotrivita e uneori. Pentru ca de afara poate intra praf in birou, unde te poti infecta cu diverse lucruri daca praful respectiv aduce uneori diverse bacterii care pot fi nesanatoase pentru toti cei din birou. O alta solutie e sa bei multa apa in timpul muncii, dar acest lucru poate sa fie relativ nesanatos, mai ales daca ai o munca sedentara. Desi pare ca ai nevoie de multa apa, tot timpul, de fapt organismul tau are destula apa la dispozitie, dar setea, cauzata de caldura si alti factori de mediu, pot sa dea impresia ca esti deshidratat, cand de fapt nivelul de apa din organism e optim.

Excesul de apa poate sa aiba immediate, ce-i drept nu foarte neplacute ori periculoase, precum starea de adormire sau altele. Astfel, cea mai buna solutie pentru un birou e aparatul de aer conditionat. Aceste aparate pot fi instalate oriunde in birou si nu vor perturba activitatea oamenilor din birou. Aparatele de aer conditionat nu sunt daunatoare sanatatii si pot functiona luni intregi fara a fi verificate, desi schimbarea filtrelor de aer e recomandata din cand in cand, cel putin de doua ori pe luna. Apoi, aparatele de aer conditionat, consuma, la nivel global, mai putina electricitate decat alte tipuri de aerisire, deci putem vorbi si de o investitie pentru companie, pe termen lung, o solutie cat se poate de dezirabila, mai ales pe timp de criza, nu-i asa?

Aparatele de aer conditionat pot fi cumparate in orice oras din Romania, mai ales in cele mari, unde sunt multe companii. Exista multe companii de aer conditionat in Cluj, dar si in alte orase, precum Cluj, Iasi, Bucuresti, Timisoara, Onesti, Sighisoara, Darbanesti, Constanta, Mangalia, Oradea, Satu Mare, Baia Mare si multe, multe altele. Ce putem face daca aparatul de aer conditionat se strica? In acest caz, e necesar sa contactezi compania care ti-a instalat aparatul de aer canditionat si sa le ceri sa vina sa-l repare, conform clauzelor contractuale pe care cel mai probabil contractul le prevede. Asadar, gandeste-te ca ai de-a face cu o solutie foarte buna pentru rezolvarea problemelor de temperatura din birou.

Aparatele de aer conditionat sunt utile, destul de ieftine, usor de intretinut si accesibile tuturor. Nu mai intarzia si cumpara-ti un aparat de aer conditionat cat de rapid. Nu vei regreta si cu siguranta nici angajatii tai nu vor avea nimic impotriva, pentru ca astfel productivitatea lor in timpul muncii va creste de multe ori, iar profitul companiei va creste simtitor. Companiile care instaleaza aparate de aer conditionat s-ar putea sa beneficieze chiar de reduceri considerabile de pret, ca parte a unor programe guvernamentale care incurajeaza implementarea tehnologiei in companii.


Tags: aer conditionat cluj

No comments:

Post a Comment