Preturile hamburgherilor si carnatilor vor exploda la sfarsitul acestei luni, din cauza unei norme impuse de Uniunea Europeana, care interzice utilizarea carnii de calitate inferioara in procesul tehnologic al acestor produse.
Conform acestei directive, va fi total interzisa utilizarea resturilor de carne de vita sau miel, care sunt in prezent tocate si folosite la prepararea produselor fast-food.
Decizia va afecta grav lanturile de fast-food, care sunt si-asa atinse de criza, iar abatoarele vor irosi mult mai multa materie prima.
Directorul Asociatiei Britanice a Procesatorilor de Carne, Stephen Rossides, a declarat ca masura impusa de UE reprezinta o risipa, pentru ca resturile de carne ramase dupa transarea animalelor nu vor mai fi folosite.
Otrava din frigidere! Uite care sunt cele mai nocive mezeluri din comert si din ce sunt ele facute
"Este o risipa a resurselor de hrana si nu inteleg sensul aceste masuri din moment ce tuturor producatorilor li se recomanda sa valorifice la maximum materia prima", a spus Stephen Rossides.
Interzicerea carnii tocate produse din resturi se refera doar la cea din vita si oaie, pentru ca doar in cazul acestora exista riscul raspandirii unor boli, cum ar fi "boala vacii nebune".
No comments:
Post a Comment