Monday 11 June 2012

Incalzire in pardoseala - solutia potrivita pentru copii

Aceste randuri sunt dedicate in mod special administratorilor de gradinite sau crese particulare, si desigur si pentru cei care au in subordine pe cele de stat, in sensul adoptarii unor solutii incalzire performante si benefice pentru copiii care frecventeaza aceste edificii extrem de importante pentru dezvoltarea lor sanatoasa din toate punctele de vedere.

Nu este cazul sa facem o analiza a modului in care copii prescolari, si nu numai, isi desfasoara jocul pentru ca stim cu totii ca in mare parte a timpului acesta se face si este preferat cu preponderenta la nivelul de pardoseala, pentru simplul motiv ca acolo se simt cel mai bine si au cel mai mult spatiu de desfasurare. Este principalul motiv pentru a adopta una dintre cele mai benefice solutii incalzire si anume, incalzirea in parodeala.

Aspectul principal pentru care aceasta varianta este net superioara celei clasice cu radiatoare motate in zona ferestrelor sau a altor locuri din incaperile de clasa ale gradinitelor, este faptul ca exact zona cea mai frecventata de catre copii va fi incalzita potrivit cu necesitatile locatiei respective, iar jocul lor la acest nivel nu va mai pune niciun fel de problema legata de posibilitatea aparitiei unor imbolnaviri prin expunere la o platforma rece.

Daca la acest aspect principal, adaugam si faptul ca elementele radiatoarelor clasise pot deveni adevarate pericole in timpul jocului, uneori incontrolabil al copiilor, prin posibilitatea de a se lovi de colturile acestora, atunci este limpede ca varianta de incalzire pardoseala detroneaza complet vechiile solutii. In urma instalarii acestui sistem de incalzire, intreaga instalatie va fi complet mascata sub acoperirea de pardoseala cu care s-a decis ambientarea locatiei, fie ca este vorba despre parchet ori mocheta. Din acest punct de vedere securitatea copiilor aflati intr-o astfel de incapere este garantata in totalitate.

Beneficiile nu se opresc aici, pentru ca in urma deciziei de instalare a unui sistem de incalzire in pardoseala, temperatura camerei de joaca sau pentru somn a copiilor aflati la „cursuri” va avea alt tip de distrubutie in interiorul acesteia. Cum spuneam la nivelul cel mai de jos, se va putea masura o temperatura de circa 24 de grade Celsius, in timp ce in zona centrala a camerei temperatura va ajunge la 22 de grade Celsius. Este vorba despre temperaturile medii masurate de catre producatorul acestor instalatii incalzire pardoseala, care desigur ca vor putea fi marite dupa necesitatile de moment. In schimb, in zona superioara a camerei se va dezvolta o temperatura de cel putin 20 de grade Celsius, normala si economica in acelasi timp pentru bugetul administratiei acestei locatii.

In varianta clasica cu radiatoare, procesul de distributie al temperaturii in camera se manifesta exact invers, ceea ce este complet neprofitabil si nu exista niciun motiv pentru care sa intelegem sa incalzim mai intai tavanul oricarei locatii si mai apoi temperatura sa coboare si catre zona in care practic ne desfasuram activitatea in mod obisnuit.

Dar cum tehnologiile moderne sunt in pas cu cerintele, atunci este clar ca trebuie sa profitam, mai ales atunci cand este vorba despre sanatatea copiilor nostri. Pentru a putea afla cat mai multe detalii si posibilitati de achizitie economica si pentru montaj al acestor solutii incalzire, administatorii particulari interesati de oferirea unor conditii perfecte pentru copiii pe care ii primesc in spatiile gradinitelor pe care le gestioneaza, se vor putea interesa cu ajutorul internetului pentru gasirea celor mai bune solutii de incalzire prin pardoseala preturi. Veti putea gasi pe langa sistemul cel mai potrivit de incalzire pardoseala pret si sfatul tehnicienilor profesionisti in acest domeniu, care fara indoiala este bine venit in aceast demers.

No comments:

Post a Comment