Sunday 17 June 2012

Ambulanta Veterinara

Nu tsraile aceste confuze de singuratate, atunci cand ai vrea sa vorbesti cu cineva dar totusi nu vrei oameni pe langa tine, cum depasesc unii conditia asta de om singur impotriva tuturor. Cum reusesc sa treaca peste atatea lucruri si cum singuratatea nu ii doboara , sa fie faptul ca unii dintre ei au animale de companie? Ca ca depasesc aceasta singuratate alaturi de un prieten necuvantator? Pot sa ii ajute sa depaseasca clipe grele, sa le fie alaturi atunci cand nimeni nu mai este de partea lor, sau mai degreaba sa le umple viata, atunci cand nimeni nu sare in intampinarea lor sa ii ajute.

Pentru animalul tau de companie trebuie pana la urma sa faci destul de multe, in primul rand sa il ingrijesti sa ii oferi afectiune pentru ca in realitate asta este lucrurl dupa care tanjeste cel mai mult. In sfarsit in clipa in care iti iei caine trebuie sa te asiguri prin cele mai simple mijloace ca este sanatos, pentru inceput trebuie sa te uiti la el sa fie vioi, sa aibe parul fin, ochii limpezi si trufa (botul) uda, astea sunt primele zone unde trebuie sa te uiti , daca ar avea o problema medicala macar unul din sindromurile de mai sus nu ar fi in ordine, insa pentru un control mai complex trebuie sa il duceti la o clinica veterinara deoarece ei au oameni specializati care au si experienta si bineinteles studiile si aparatura necesare sa efectueze controale detaliate ale sanatatii cainelui tau personal specializat si dotarile necesare ca sa poata vedea lucrurile ce tie iti sunt invizibile.

Mare grija apoi la alimentatie , in functie de situatia lui medicala, varsta si chiar rasa lui trebuie aleasa mancarea ce mai potrivita. In momentul in care observi ca animalul tau nu pare sa fie sanatos, il poti duce la un medic veterinar pentru un consult. In cazul in care acesta are o o situatie urgenta s-a intamplat un accident sau ceva de genul trebuie sa stiti dinainte o clinica veterinara non stop nu de alta dar la fel ca si la om exista posibilitate ca si cainele sa experimenteze stari de deteriorare a sanatatii si noaptea.

Bine ar fi sa aveti un numar de dispecer de la o ambulanta veterinara nu de alta dar aceste servicii daca exista va pot ajuta enorm in cazul in care se intampla ceva si animalul dumneavoastra preferat nu trebuie sa moara, el poate chiar sa traiasca sanatos si intr-o stare buna chiar si in cazul in care este lovit de o masina , si aici numai daca se face interventia la timp si mai ales daca nu este intr-o stare grava. Oricum ar fi trebuie sa ne pastram acesti prieteni intr-o stare perfecta ca ei sa ne poata darui cativa ani superbi alaturi de ei si pana la urma cainii devin intr-un final membrii ai familiei. De aceea este bine sa ii protejam sa le dam tot ce le trebuie si sa avem grija sa nu le lipseasca cel mai important lucrur, iubirea.

No comments:

Post a Comment