Sunday 17 June 2012

Cabinet Veterinar

Nu tsraile aceste confuze de singuratate, atunci cand ai vrea sa vorbesti cu cineva dar totusi nu vrei oameni pe langa tine, cum depasesc unii starea de tristete singuri. Cum reusesc sa treaca peste atatea lucruri si cum singuratatea nu ii doboara , sa fie faptul ca unii dintre ei au animale de companie? Ca ca depasesc aceasta singuratate alaturi de un prieten necuvantator? Pot sa ii ajute sa vada viata cu alti ochi desi marea majoritate a lumii i-a dezamagit, sau mai degreaba sa le aduca bucurii, atunci cand nimeni nu sare in intampinarea lor sa ii ajute.

Pentru prietenul tau necuvantator insa trebuie sa realizezi multe, in primul rand sa il ingrijesti sa ii oferi afectiune pentru ca in realitate asta este lucrurl dupa care tanjeste cel mai mult. In sfarsit in momentul in care iti cumperi un caine de exemplu trebuie sa ii verifici starea de sanatate, pentru inceput trebuie sa fie dinamic, sa aibe parul fin, ochii curati si trufa (botul) uda, astea sunt primele zone unde trebuie sa te uiti , daca ar avea vreo infectie sau ar suferi de o boala de regula una din cele enumerate mai sus nu ar fi in ordine, insa pentru un control mai complex trebuie sa il duceti la o clinica veterinara deoarece ei au oameni specializati care au si experienta si bineinteles studiile si aparatura necesare sa efectueze controale detaliate ale sanatatii cainelui tau personal specializat si dotarile necesare ca sa poata vedea lucrurile ce tie iti sunt invizibile. Mare grija apoi la alimentatie ,in functie de starea lui de sanatate ascultati sfaturile medicului si procuratii hrana care sa contina si vitamine, si evitati sa ii dati sa consume mancarea pe care o mancati dvs, de exemplu ciocolata ii poate face foarte mult rau, este binecunoscuta sensibilitatea crescuta a cainilor la cofeina.

In momentul in care observi ca animalul tau nu pare sa fie sanatos, il poti duce la un medic veterinar pentru o verificare. In cazul in care acesta are o urgenta medicala, se intampla ceva rau, este lovit de o masina este bine sa ochiti langa casa o clinica veterinara non stop nu de alta dar la fel ca si la om exista posibilitate ca si cainele sa experimenteze stari de deteriorare a sanatatii si noaptea. Grozav ar fi sa aveti pentru el si un numar de telefon de la o ambulanta veterinara nu de alta dar aceste servicii pot face diferenta intre viata si moarte daca ajung la timp pentru va salva animalul. Oricum ar fi trebuie sa ne pastram acesti prieteni intr-o stare perfecta ca ei sa ne poata darui cativa ani superbi alaturi de ei si pana la urma cainii devin intr-un final membrii ai familiei. De aceea este bine sa avem grija de ei ca de niste oameni din moment ce tot noi i-am luat si le-am pus un lant la gat.

No comments:

Post a Comment