Tuesday 5 June 2012

Adaptarea prin performanta tehnologica a incalzirii locuintelor

Definirea conceptului de mediu ambiental de calitate are la baza utilizarea unor solutii incalzire ce detin in mod categoric performante tehnice superioare, care sa poata aduce un confort optim pe toata durata sezonului rece, dar nu oricum, ci si cu costuri sensibil reduse si cu o eficienta sporita a dispersiei caldurii in locatiile unde sunt utilizate. In ultimii ani este evidenta evolutia factorului meteo, care aduce de la an la an schimbari majore in ceea ce priveste evolutia temperaturilor, care deja nu mai respecta nicio norma statistica, avand de a face cu temperaturi extreme atat pozitive cat si negative.

Singura solutie este adaptarea incalzirii locuintelor prin performanta tehnologica pe care doar un sistem de incalzire in pardoseala il poate aduce in locuinta sau oricare alt spatiu destinat folosirii in scopuri de productie sau servicii. Este inutil sa mai credem ca varianta clasica de utilizare a radiatoarelor incalzite cu agent termic ar mai putea face fata costurilor ridicate pe care le impune, asta ca sa nu mai vorbim despre performanta energetica scazuta pe care acest sistem o ofera utilizatorilor.

Prin incalzire pardoseala, intreaga putere calorica disipata de acest sistem in camera astfel dotata, va fi distribuita in mod egal si prioritar catre zonele evident utilizate in aceasta locatie. Orice camera este folosita in mod direct la nivel de pardoseala, cu alte cuvinte ne deplasam prin camera, stam pe canapea, lucram la calculator, asadar ne desfasuram activitatea la nivelul maxim al inaltimii fiecaruia dintre noi. Prin urmare acest sistem de incalzire in pardoseala, ofera caldura exact acolo unde avem nevoie, asigurand in mod eficient distributia caldurii de la padoseala catre tavanul camerei si nu invers cum se intampla in sistemul clasic cu radiatoare, cand caldura radiata este aruncata in tavan si abia de acolo prin reflexie cu peretii este distrubuita in incapere.

Prin utilizarea acestei noi solutii incalzire, nu va va fi greu sa observati ca la nivelul inferior al camerei veti putea masura o temperatura de circa 24 de grade Celsius, perfecta pentru asigurarea unei ambiante placute, in timp ce la nivelul median al locatiei temperatuta inregistrata se va situa in jurul valorii de 22 de grade Celsius. Mai bine de atat de poate, sau mai corect spus mai cald de atat se poate, dar nu este necesar. Partea superioara a camerei va beneficia si ea de circa 20 de grade Celsius, mai mult decat suficient pentru a pastra caldura peretilor in timpul sezonului rece.

Pe langa beneficiile incotestabile primite prin utilzarea acestui sistem de incalzire in pardoseala, mai beneficiati de inca un avantaj estetic prin inlocuirea vechiului sistem. Veti elimina complet toate conductele inestetice cu care erau conectate radiatoarele aflate in incaperi, iar in zona ferestrelor unde erau montate se va elibera un spatiu pe care il veti putea utiliza dupa dorinta.

Daca nu sunteti inca familiarizat cu aceasta modalitate tehnologica de incalzire a locuintei sau a altor spatii, trebuie sa stiti ca intreaga instalatie va fi montata sub orice tip de placare cu care ulterior motajului veti dori sa acoperiti pardoseala. Prin urmare partea estetica, de design, pe care doriti sa o adoptati nu va avea de suferit in niciun fel, imaginatia dumneavoastra putand fi pusa in valoare in orice fel.

Pentru a va putea asigura ca si partea economica a acestei modificari esentiale in ceea ce priveste sistemul de incalzire al locuintei va putea respecta bugetul de care dispuneti, printr-o simpla accesare a internetului veti putea cauta si gasi incalzire pardoseala pret sau incalzirea prin pardoseala preturi, unde veti putea urmari si alte precizari tehnice specifice acestui tip de instalatie, precum si posibilitatea contactarii unei firme profesioniste specializate in vanzarea si instalarea corecta a acestor solutii incalzire.

No comments:

Post a Comment