Thursday 3 May 2012

Aer conditionat pe timp de criza

Aparatele de aer conditionat hitachi sunt, la fel ca alte inventii ale ultimelor zeci de ani, menite atat sa imbunatateasca calitatea vietii oamenilor, dar cauta sa si ii ajute sa economiseasca bani. Probabil cea mai scumpa cheltuiala pe care oamenii o au de platit, atat fata de distribuitori, cat si de mediul inconjurator, e costul energiei. Energia costa din ce in ce mai mult pe masura ce anii trec, asta din mai multe motive. In primul rand, resursele sunt din ce in ce mai putine, iar costul distributiei lor e intr-adevar mai mare.

 

Extragerea, dar si distributia energiei e mai costisitoare, asadar, iar acest lucru se vede imediat in costul facturilor lunare ale oamenilor. Al doilea motiv are de-a face cu altceva, si anume cu cresterea taxelor energiilor daunatoare mediului inconjurator. Statele din lumea occidentala, dar si tari precum Romania, care vor sa prinda trendul din urma, taxeaza suplimentar consumul de energie nesanatoasa pentru mediu. Aceste masuri cauta sa-i convinga pe oameni si mai ales pe agentii economici sa schimbe politica energetica, anume sa foloseasca mai putine resurse conventionale pentru a-si alimenta necesitatile de energie.

 

Printre aceste metode mai “green”, sa le spunem asa, se numara si folosirea aparatelor de aer conditionat, pentru ca acestea folosesc curent electric si multe dintre modele folosesc de fapt destul de putin curent ca sa opereze. Acest lucru e foarte important, mai ales cand ai de operat cu o zona foarte mare, cum ar fi o hala sau ceva asemanator; va fi mult mai ieftin si mai echilibrat din punct de vedere energetic sa folosesti curent electric decat incalzirea pe gaz, ca sa nu mai spunem de scaderea impactului asupra mediului inconjurator. Asadar, aparatele de aer conditionat pot ajuta companiile sa aiba un consum scazut de energie, lucru care se va vedea lunar, la plata facturii. Acelasi lucru se poate intampla si in cazul utilizatorilor casnici, care oricum, cei mai multi dintre ei, se lupta cu facturi nemaipomenit de mari in fiecare luna.

 

Acest lucru e cauzat in mare masura de instalatiile vechi din multe cartiere, care au pierderi foarte mari, care nu fac decat sa incarce facturile destul de mult. Asadar, daca instalezi un sistem de aer conditionat, chiar si acasa sunt sanse destul de mari sa platesti mai putin pentru factura de energie, mai ales pe timp de iarna. Caldura generata de sistem poate fi indeajuns de mare, astfel ca poti renunta temporar la incalzirea pe gaz, sau oricum, poti consuma mult mai putina energie termica. Pe de alta parte, vara, poti sa te multumesti doar cu racoarea produsa de aparatul de aer conditionat, fara sa folosesti vreun ventilator sau ceva similar. Pentru a beneficia de un sistem bine pus la punct, e recomandat sa-l cureti de cel putin 3-4 ori pe an, de preferinta fiind sa chemi o echipa de profesionisti pentru asta.

 

Filtrele de aer sunt cea mai mare problema a acestor sisteme, acestea putandu-se umple destul de rapid cu tot felul de mizerii care pot face sistemul sa functioneze mai dificil, mai anevoios. Curatarea filtrelor poate fi facuta fara probleme de un neprofesionist, necesitand doar miscarea unor parti din plastic si spalarea acestora. Instructiunile de folosire ale acestor masinarii sunt destul de simple si pot fi interpretate fara probleme de oricine, de fapt.


Tags: aer conditionat hitachi, aer conditionat hokkaido

No comments:

Post a Comment