Wednesday 20 June 2012

Clinica veterinara non stop

Oricat de cunoscut ai fi , oricat de multa lume ai aduna in jurul tau, se intampla des sa ramai singur, sau se intampla uneori ca nici o persoana de langa tine sa nu iti fie de folos, sa nu te poata intelege, sa nu poata simti ce este inauntrul tau. Sunt lucruri pe care nu le poti spune oricui, si sunt sentimente pe care le poti avea numai tu. Poate atunci iti dai seama ca oamenii nu sunt singurii care iti pot auzi gandurile, nu sunt singurii care te pot auzi.

Poate este cazul sa iti cumperi un animal de companie, un caine, dupa cum bine se stie cainii simt starile stapanilor lor, si in functie de asta isi dau seama cum isi pot face stapanul sa se simta protejat. Se creeaza in cativa ani aceasta legatura dar este indestructibila fiind cunoscuta in lume multe cazuri de oameni care nu au fost parasiti de cainii lor nici in momentul in care au murit si nici chiar atunci cand au fost ingropati. Pasii care te conduc catre an avea un animal de companie ii stiu toti pur si simplu te duci la un pet shop sau la un adapost de caini si iti alegi animalul preferat, evident daca vrei sa fie mai linistit iti poti alege un pui.

Insa este mai greu cu raspunderea, pentru ca atunci cand tu nu esti acasa animalul tau trebuie sa fie hranit si baut, mai este si faptul ca un matur este de fapt un copil mic , deci trebuie sa ai grija de el pe unde umbla si ce anume face pentru ca iti poate creea neplaceri. Pe langa asta are si el nevoie de iubire, trebuie sa plimbi sa invete sa mearga langa tine in ritmul pasilor tai sa se poata creea astfel acea legatura intre voi. In al doilea rand trebuie sa observi unde va sta cainele, si asta vei vedea dupa ce vei observa din ce rasa face parte animalul tau de companie, o broasca testoasa o vei pastra in terariu, o pisica va avea un culcus probabil pe un fotoliu ( cel mai des pisicile simt nevoia sa imite stapanii si chiar sa incerce sa le fie superiori, doar stiti ca de aici se stie ca pisicile au un aer superior si par de cele mai multe ori ca ele sunt stapanii casei si nu tu. Nu in ultimul rand sa ii verifici la timp conditia de sanatate la clinica veterinara.

Este imperios sa stii daca animalul tau este bolnav, sau in mare care este starea lui de sanatate.Cainii sunt cunoscuti de-a lungul timpului ca fiind cei mai loiali parteneri ai omului, motiv pentru care au voie si ei sa beneficieze de aceleasi tratamente ca si stapanii lor, trebuie sa ii duceti la un medic veterinar in mod regulat\de doua ori pe an. Si evident in cazul in care este nevoie urgenta puteti chema o ambulanta veterinara daca spitalul pentru caini detine astfel de autovehicule. Aveti grija si la hrana animalului sa fie de cea mai buna calitate si nu lasati lucruri la indemana lui prin casa care sa le poata inghiti, si in cazul in care vedeti ca animalul dvs a patit ceva sa il duceti atunci cand este cazul imediat la o clinica veterinara non stop.

Tuesday 19 June 2012

Aflati ultimele noutati despre romani in UK

Romani in UK sunt intr-un numar destul de mare, iar acest numar este in permanenta crestere, cel putin asa arata ultimele sondaje in materie de migratie de pe teritoriul Romaniei. Iar aceasta crestere permanenta a numarului de romani in UK din ultimii ani nu a facut altceva decat sa creeze o presiune pentru descoperirea unor metode potrivite pentru o mai buna comunicare intre cei plecati si cei ramasi acasa. Dar acesta nu a fost unicul motiv pentru care aceste noi metode a aparut. De cele mai multe ori oamenii sunt interesati de ceea ce se intampla in general cu romanii in UK fara a avea neaparat rude sau cunostinte plecate acolo. Nu putem fi indiferenti fata de soarta compatriotilor nostri plecati peste granita, si nu putem spune ca ne pasa ce se intampla cu ei doar daca ii cunoastem sau daca ne-ar fi rude. De aceea este foarte important sa avem un loc in media care sa ne ofere informatii actuale despre romani in UK, un loc in care sa putem gasi anunturi UK cu privire la diverse domenii, inclusiv anunturi UK despre vanzari, inchirireri sau locuri de munca disponibile.

Informatiile actualizate despre romanii in UK pot fi din cele mai diverse domenii, incluzand domeniul cultural, domeniul social, domeniul economic si mai ales domeniul politic. Mai ales avand in vedere numarul crescand de romani in UK, este aproape imposibil sa nu existe si un interes crescand pentru o asemenea platforma de informare. Si cum internetul face parte din viata noastra de zi cu zi, ideal ar fi ca acest spatiu de informare despre romanii in UK sa fie unul virtual. Cei mai multi dintre oameni folosesc internetul zilnic, pentru cel putin 2-3 ore, fie ca acest lucru are loc la locul de munca, acasa sau la scoala, pentru activitati laborale, academice sau de recreere. Este clar ca ne va fi mult mai simplu sa cautam o pagina web care sa ne ofere informatii despre romani in UK iar o pagina care contine anunturi UK are mai multe sanse sa fie citita de un numar mai mare de oameni daca este online.

Mai mult decat atat, prin intermediul sectiunii de anunturi UK romanii aflati  acolo pot lua legatura mult mai usor unii cu altii, se pot cunoaste si pot gasi o mana de ajutor pentru problemele pe care le au sau pentru activitatile viitoare pe care vor sa le desfasoare. Aici putem gasi spre exemplu, oferte de inchiriere a unor locuinte de la alti romani deja stabiliti acolo, in cazul in care am dori sa plecam in UK. Si nu numai atat, putem gasi oferte de locuri de munca, putem lua legaturi cu alti romani in UK pentru a le cere sfaturi si pentru a-i consulta cu privire la posibilele nelamuriri pe care le-am putea avea inainte de plecare sau poate chiar cand suntem deja acolo pentru prima oara.

Cu alte cuvinte, o astfel de platforma online care se preocupa exclusiv de romanii UK este mai mult decat o pagina de reclame si anunturi. Ea este un spatiu al cunoasterii, al socializarii si, in acelasi timp, un spatiu al informarii. Poate ca nu avem cu totii timp sa ne uitam ore in sir la stirile televizate, insa cateva minute pentru presa vom acorda in cele mai multe dintre cazuri. Iar singura modalitate de a citi exact ce ne intereseaza si de a trece informatiile din media prin filtru propriu este accesarea internetului. Pe o astfel de pagina veti citi totul despre romanii in UK si veti afla ultimele stiri cu si despre romani in UK.


Tags: anunturi uk, romanii in uk, romani uk

Sunday 17 June 2012

Cabinet Veterinar

Nu tsraile aceste confuze de singuratate, atunci cand ai vrea sa vorbesti cu cineva dar totusi nu vrei oameni pe langa tine, cum depasesc unii starea de tristete singuri. Cum reusesc sa treaca peste atatea lucruri si cum singuratatea nu ii doboara , sa fie faptul ca unii dintre ei au animale de companie? Ca ca depasesc aceasta singuratate alaturi de un prieten necuvantator? Pot sa ii ajute sa vada viata cu alti ochi desi marea majoritate a lumii i-a dezamagit, sau mai degreaba sa le aduca bucurii, atunci cand nimeni nu sare in intampinarea lor sa ii ajute.

Pentru prietenul tau necuvantator insa trebuie sa realizezi multe, in primul rand sa il ingrijesti sa ii oferi afectiune pentru ca in realitate asta este lucrurl dupa care tanjeste cel mai mult. In sfarsit in momentul in care iti cumperi un caine de exemplu trebuie sa ii verifici starea de sanatate, pentru inceput trebuie sa fie dinamic, sa aibe parul fin, ochii curati si trufa (botul) uda, astea sunt primele zone unde trebuie sa te uiti , daca ar avea vreo infectie sau ar suferi de o boala de regula una din cele enumerate mai sus nu ar fi in ordine, insa pentru un control mai complex trebuie sa il duceti la o clinica veterinara deoarece ei au oameni specializati care au si experienta si bineinteles studiile si aparatura necesare sa efectueze controale detaliate ale sanatatii cainelui tau personal specializat si dotarile necesare ca sa poata vedea lucrurile ce tie iti sunt invizibile. Mare grija apoi la alimentatie ,in functie de starea lui de sanatate ascultati sfaturile medicului si procuratii hrana care sa contina si vitamine, si evitati sa ii dati sa consume mancarea pe care o mancati dvs, de exemplu ciocolata ii poate face foarte mult rau, este binecunoscuta sensibilitatea crescuta a cainilor la cofeina.

In momentul in care observi ca animalul tau nu pare sa fie sanatos, il poti duce la un medic veterinar pentru o verificare. In cazul in care acesta are o urgenta medicala, se intampla ceva rau, este lovit de o masina este bine sa ochiti langa casa o clinica veterinara non stop nu de alta dar la fel ca si la om exista posibilitate ca si cainele sa experimenteze stari de deteriorare a sanatatii si noaptea. Grozav ar fi sa aveti pentru el si un numar de telefon de la o ambulanta veterinara nu de alta dar aceste servicii pot face diferenta intre viata si moarte daca ajung la timp pentru va salva animalul. Oricum ar fi trebuie sa ne pastram acesti prieteni intr-o stare perfecta ca ei sa ne poata darui cativa ani superbi alaturi de ei si pana la urma cainii devin intr-un final membrii ai familiei. De aceea este bine sa avem grija de ei ca de niste oameni din moment ce tot noi i-am luat si le-am pus un lant la gat.

Ambulanta Veterinara

Nu tsraile aceste confuze de singuratate, atunci cand ai vrea sa vorbesti cu cineva dar totusi nu vrei oameni pe langa tine, cum depasesc unii conditia asta de om singur impotriva tuturor. Cum reusesc sa treaca peste atatea lucruri si cum singuratatea nu ii doboara , sa fie faptul ca unii dintre ei au animale de companie? Ca ca depasesc aceasta singuratate alaturi de un prieten necuvantator? Pot sa ii ajute sa depaseasca clipe grele, sa le fie alaturi atunci cand nimeni nu mai este de partea lor, sau mai degreaba sa le umple viata, atunci cand nimeni nu sare in intampinarea lor sa ii ajute.

Pentru animalul tau de companie trebuie pana la urma sa faci destul de multe, in primul rand sa il ingrijesti sa ii oferi afectiune pentru ca in realitate asta este lucrurl dupa care tanjeste cel mai mult. In sfarsit in clipa in care iti iei caine trebuie sa te asiguri prin cele mai simple mijloace ca este sanatos, pentru inceput trebuie sa te uiti la el sa fie vioi, sa aibe parul fin, ochii limpezi si trufa (botul) uda, astea sunt primele zone unde trebuie sa te uiti , daca ar avea o problema medicala macar unul din sindromurile de mai sus nu ar fi in ordine, insa pentru un control mai complex trebuie sa il duceti la o clinica veterinara deoarece ei au oameni specializati care au si experienta si bineinteles studiile si aparatura necesare sa efectueze controale detaliate ale sanatatii cainelui tau personal specializat si dotarile necesare ca sa poata vedea lucrurile ce tie iti sunt invizibile.

Mare grija apoi la alimentatie , in functie de situatia lui medicala, varsta si chiar rasa lui trebuie aleasa mancarea ce mai potrivita. In momentul in care observi ca animalul tau nu pare sa fie sanatos, il poti duce la un medic veterinar pentru un consult. In cazul in care acesta are o o situatie urgenta s-a intamplat un accident sau ceva de genul trebuie sa stiti dinainte o clinica veterinara non stop nu de alta dar la fel ca si la om exista posibilitate ca si cainele sa experimenteze stari de deteriorare a sanatatii si noaptea.

Bine ar fi sa aveti un numar de dispecer de la o ambulanta veterinara nu de alta dar aceste servicii daca exista va pot ajuta enorm in cazul in care se intampla ceva si animalul dumneavoastra preferat nu trebuie sa moara, el poate chiar sa traiasca sanatos si intr-o stare buna chiar si in cazul in care este lovit de o masina , si aici numai daca se face interventia la timp si mai ales daca nu este intr-o stare grava. Oricum ar fi trebuie sa ne pastram acesti prieteni intr-o stare perfecta ca ei sa ne poata darui cativa ani superbi alaturi de ei si pana la urma cainii devin intr-un final membrii ai familiei. De aceea este bine sa ii protejam sa le dam tot ce le trebuie si sa avem grija sa nu le lipseasca cel mai important lucrur, iubirea.

Saturday 16 June 2012

Perdele online

Imagineaza-ti ca esti intr-un cerc in mijlocul oras grandios, o metropola ca New York-ul, esti la 100 de metri in cer pe varful unei cladiri, intr-o zi cand nu este nici prea soare nici prea frig si nici prea cald, ocazia tocmai potrivita sa fii imbracat usor si sa simti vantul cum trece usor prin tine si cum claritatea luminii iti reveleaza zone din metropola pe care nu ai cum sa le vezi intr-o zi lipsita de lumina sau cu foarte multa ceata. Imagineaza-ti ca ai libertatea sa vezi tot fara a fi vazut, ca poti privi lumea din confortul zonei tale. Suna bine, nu-i asa?  Or sa spuna multi ca este bine. Ei cam asta poti avea daca in locuinta ta iti pui perdele si draperii.

In afara de impresia de nou pe care o raspandeste casa ta, in afara de faptul ca si locuinta ta va arata cu totul si cu totul altfel fara a fi musai sa introduci sume exorbitante in mobilier, asa cum fac probabil extrem de multe persoane. Insa calitatea unei incaperi este data de modul in care ajunge lumina la tine , pe unde o filtrezi, cat din ea lasi sa treaca si mai ales cum ajunge la tine, lumina reuseste sa modifice zone, sa le faca pe altele sa dispara , si mai ales sa dea senzatii care ar fi imposibil de creeat altfel. Mai usor pui casa in evidenta doar cu ajutorul unor draperii dar este mai greu pe dos. Asta pentru cei cu buget restrans ar fi fi vesti grozave. Pentru ca pana la urma costul unor multiple feluri de perdele nu este indeajuns de mare sa rivalizeze cu o operatiune de remobilare. Puteti pune si perdele bucatarie pentru ca pana la urma si acolo pot aduce un efect aparte.

Daca aveti o mobila noua si in tendinte puteti opta pentru niste perdele moderne. Ele vin asortate cu o multime de modele draperii care va apara de de cei care va nesocotesc intimitatea. Nu are importanta ce schimbari va efectuati in locuinta aveti nevoie de aceste accesorii. Bine acum exista si cateva tipuri de locuinte si anume cele high tech unde aceste lucruri sunt afara datorita faptului ca puteti comuta culoarea cu usurinta folosind un dispozitiv digital. Dar este destul de scump sa va puneti astfel de geamuri mai ales ca sunt si consumatoare de energie electrica. Si pana la urma nu stiu cati vor sa consume mai mult curent, mai ales acum cand economiile se zguduie si preturile cresc mereu. Cel mai bine cautati pe web oameni care se pricep foarte bine la pusul de perdele si care au experienta in aceasta bransa, ca sa aveti in casa un lucru de calitate montat corespunzator.  

Interioarele locuintelor au nevoie de inspiratie, de modificari, de tonalitate. De muzica la nivel estetic, trebuie ca in casa noastra sa  generam sentimentul de confort si acea stare de acasa, de mediul nostru, trebuie sa luam in calcul cum ne plac noua toate piesele de mobilier in sensul cum le dorim aranjate si unde si mai presus ca toate si functionalitatea lor. Modificarile de obicei nu depasesc normele impuse de conditiile de spatiu la bloc iar la casele de la curte exista posibilitatea ca prin semnarea unor acte aditionale sa iti extinzi spatiul locuibil adaugand noi aripi sau incaperi locuintei tale. Poti folosi apoi finisaje in functie de buget care iti vor pune in evidenta incaperea.


Tags: perdele

Tuesday 12 June 2012

Aculta muzica, dar nu oricum

Perfectiunea este greu de atins in orice domeniu, dar faptul ca ne putem alatura acesteia este un lucru pe care il puteam avea la indemana doar atunci cand si noi decidem sa ne apropiem lucrurile si tehnologiile care ne pot ajuta sa afirmam ca suntem aproape de perfectiune. Unul dintre domeniile in care perfectiunea este telul celor care imagineaza, proiecteaza si mai apoi realizeaza echipamente dintre cele mai sofisticate si in care batalia intre greii planetei este foarte apriga in gasirea celor mai potrivite solutii pe care cumparatorii sa le aprezieze cum se cuvine, este domeniul aparaturii muzicale de calitate.

Cu totii cunoastem sistem audio dintre cele mai diverse, in combinatii de putere si alaturare de diferite compemente care asigura ansamblul necesar unei auditii muzicale. Din nefericire nu toate sunt capabile sa asigure o auditie de calitate despre care sa se poata spune ca se apropie de perfectiune. Cu toate acestea daca veti investi putina atentie si veti cauta un amplificator si o pereche de boxe audio care sa se “inteleaga” perfect puteti spune ca ati reusit sa realizati un pas catre ceea ce va doriti atat de mult si anume sa ascultati muzica, dar nu oricum.

Un amplificator stereo este capabil sa poata conduce pentru o auditie de calitate una sau doua perechi de boxe, ale caror difuzoare vor putea reda intr-o cat mai apropiata fidelitate toate sunetele prezente in sursa muzicala pe care o ascultati. Fiecare dintre aceste boxe pot fi conectate la un amplificator yamaha si pot detine unul, doua sau mai multe difuzoare, fiecare dintre ele lucrand cu ajutorul filtrelor de separare a frecventelor si redand doar frecventele muzicale care ii sunt atribuite. De aici si expunerea verbala pe care o folosim atat de des atunci cand ascultam muzica, “are inalte de calitate” sau “are un bass puternic si bine conturat”.

Daca dorim mai mult decat o pereche de boxe, atunci putem incerca varianta unui receiver yamaha, unul dintre aparatele de marca ale firmei japoneze cu acelasi nume, caruia ii veti putea cupla mai multe perechi de boxe bose, ce vor evidentia intr-o maniera cu totul deosebita si completa toata gama de sunet a inregistrarii ascultate.

Asadar ideea dupa care ar trebui sa ne ghidam atunci cand suntem pasionati de muzica si dorim sa avem calitate pentru sunetul pe care aceste sisteme audio il vor reproduce, merita sa cautam o combinatie intre un amplifictor stereo si difuzoare boxe care sa se apropie cat mai mult de perfectiunea sunetului original pe care il avem stocat pe diferite medii audio. Pentru aceleasi motive si pentru acelasi rezultat in cazul in care sunteti posesor al unui autoturism si doriti sa beneficiati chiar si in timpul deplasarii catre si dinspre locul de munca de o muzica de calitate, atunci o combinatie fericita va fi prin utilizarea unui mp3 auto, care se va putea interconecta cu multe dispozitive externe purtatoare de semnal audio. Conectat la un amplificator auto, acest player isi va dovedi din plin capacitatile fiind ajutat in mod decisiv si de cele 2 sau 4 boxe audio pe care le veti instala in autoturism.

Acum pentru ca aveti mai multe informatii si cu siguranta din start ati dorit sa detineti unul sau mai multe sistem audio de calitate, puteti continua prin alegerea celor mai performante, dar cu atentia cuvenita in ceea ce priveste puterea amplificatorului si a boxelor pe care doriti sa le conectati, precum si a modului in care veti amplasa in camera sau autoturism viitoarea dumneavoastra sursa de muzica de calitate.

Monday 11 June 2012

Incalzire in pardoseala - solutia potrivita pentru copii

Aceste randuri sunt dedicate in mod special administratorilor de gradinite sau crese particulare, si desigur si pentru cei care au in subordine pe cele de stat, in sensul adoptarii unor solutii incalzire performante si benefice pentru copiii care frecventeaza aceste edificii extrem de importante pentru dezvoltarea lor sanatoasa din toate punctele de vedere.

Nu este cazul sa facem o analiza a modului in care copii prescolari, si nu numai, isi desfasoara jocul pentru ca stim cu totii ca in mare parte a timpului acesta se face si este preferat cu preponderenta la nivelul de pardoseala, pentru simplul motiv ca acolo se simt cel mai bine si au cel mai mult spatiu de desfasurare. Este principalul motiv pentru a adopta una dintre cele mai benefice solutii incalzire si anume, incalzirea in parodeala.

Aspectul principal pentru care aceasta varianta este net superioara celei clasice cu radiatoare motate in zona ferestrelor sau a altor locuri din incaperile de clasa ale gradinitelor, este faptul ca exact zona cea mai frecventata de catre copii va fi incalzita potrivit cu necesitatile locatiei respective, iar jocul lor la acest nivel nu va mai pune niciun fel de problema legata de posibilitatea aparitiei unor imbolnaviri prin expunere la o platforma rece.

Daca la acest aspect principal, adaugam si faptul ca elementele radiatoarelor clasise pot deveni adevarate pericole in timpul jocului, uneori incontrolabil al copiilor, prin posibilitatea de a se lovi de colturile acestora, atunci este limpede ca varianta de incalzire pardoseala detroneaza complet vechiile solutii. In urma instalarii acestui sistem de incalzire, intreaga instalatie va fi complet mascata sub acoperirea de pardoseala cu care s-a decis ambientarea locatiei, fie ca este vorba despre parchet ori mocheta. Din acest punct de vedere securitatea copiilor aflati intr-o astfel de incapere este garantata in totalitate.

Beneficiile nu se opresc aici, pentru ca in urma deciziei de instalare a unui sistem de incalzire in pardoseala, temperatura camerei de joaca sau pentru somn a copiilor aflati la „cursuri” va avea alt tip de distrubutie in interiorul acesteia. Cum spuneam la nivelul cel mai de jos, se va putea masura o temperatura de circa 24 de grade Celsius, in timp ce in zona centrala a camerei temperatura va ajunge la 22 de grade Celsius. Este vorba despre temperaturile medii masurate de catre producatorul acestor instalatii incalzire pardoseala, care desigur ca vor putea fi marite dupa necesitatile de moment. In schimb, in zona superioara a camerei se va dezvolta o temperatura de cel putin 20 de grade Celsius, normala si economica in acelasi timp pentru bugetul administratiei acestei locatii.

In varianta clasica cu radiatoare, procesul de distributie al temperaturii in camera se manifesta exact invers, ceea ce este complet neprofitabil si nu exista niciun motiv pentru care sa intelegem sa incalzim mai intai tavanul oricarei locatii si mai apoi temperatura sa coboare si catre zona in care practic ne desfasuram activitatea in mod obisnuit.

Dar cum tehnologiile moderne sunt in pas cu cerintele, atunci este clar ca trebuie sa profitam, mai ales atunci cand este vorba despre sanatatea copiilor nostri. Pentru a putea afla cat mai multe detalii si posibilitati de achizitie economica si pentru montaj al acestor solutii incalzire, administatorii particulari interesati de oferirea unor conditii perfecte pentru copiii pe care ii primesc in spatiile gradinitelor pe care le gestioneaza, se vor putea interesa cu ajutorul internetului pentru gasirea celor mai bune solutii de incalzire prin pardoseala preturi. Veti putea gasi pe langa sistemul cel mai potrivit de incalzire pardoseala pret si sfatul tehnicienilor profesionisti in acest domeniu, care fara indoiala este bine venit in aceast demers.

Sunday 10 June 2012

Promoţii de neegalat pe site-ul Aer Condiţionat Craiova

Magazinul virtual cu echipamente de aer condiÅ£ionat dedicat exclusiv locuitorilor din Craiova vine în sprijinul lor cu cele mai calitative produse la preÅ£uri imbatabile. Magazinul nostru virtual îi aÅŸteaptă pe craioveni cu oferte la aparate de aer condiÅ£ionat fabricate de cei mai buni producători.

Zeci de modele de aparate de aer condiţionat

Site-ul nostru oferă pentru confortul casei dumneavoastră ÅŸi pentru a vă bucura de răcoare în propria locuinţă, atunci când afară căldurile sunt insuportabile, zeci de modele de aparate de aer condiÅ£ionat. Craiovenii, în acest moment, cumpără cel mai mult din magazinul virtual Aer CondiÅ£ionat Craiova, echipamente de aer condiÅ£ionat fabricate de trei mari producători ÅŸi la preÅ£uri  promoÅ£ionale, echipamente care sunt pentru toate buzunarele, iar datorită design-ului modern sunt potrivite oricărui cămin. Gree Master, Mitsubish ÅŸi General Fujitsu sunt producătorii cei mai căutaÅ£i de craioveni în domeniul achiziÅ£ionării aparatelor de aer condiÅ£ionat.

 

Aparate de aer condiţionat dotate cu funcţii speciale

Două aparate de aer condiÅ£ionat produse de Firma Gree Master se află printre preferinÅ£ele craiovenilor care trec pragul site-ului nostru, atraÅŸi fiind ÅŸi de preÅ£ul de neegalat. Este vorba despre Aparatul de aer CondiÅ£ionat Gree Master Clasa A care poate fi achiziÅ£ionat la preÅ£ul de 1.984 de lei, cu TVA inclus. Acest aparat de aer condiÅ£ionat are o garanÅ£ie de trei ani , un filtru de praf lavabil, precum ÅŸi cinci funcÅ£ii prin care se asigură confortul casei dumneavoastră, indiferent de câte grade sunt afară, ÅŸi anume: de răcire, de încălzire, dezumidificare, ventilaÅ£ie ÅŸo mod automat. Cel de-al doilea produs fabricat de Gree Master poate fi achiziÅ£ionat de pe site-ul nostru la preÅ£ul de 2.534 de lei, care pe lângă funcÅ£iile amintite mai sus, are ÅŸi patru funcÅ£ii speciale: funcÅ£ionare silenÅ£ioasă, freon ecologic, autorestart ÅŸi programare.

 

Echipamente de aer condiţionat care permit economisirea de energie

În magazinul nostru virtual, se comercializează foarte bine ÅŸi cinci aparate de aer condiÅ£ionat produse de Mitsubishi, care au preÅ£uri cuprinse între 2.264 ÅŸi 6.864 de lei, cu TVA inclus. Cel mai ieftin aparat de aer condiÅ£ionat fabricat de Mitsubishi este ÅŸi foarte eficient, aÅŸa că nu aveÅ£i nimic de pierdut dacă alegeÅ£i un astfel de aparat să vă răcorească locuinÅ£a atunci când afară temperaturile sunt insuportabile. Este un aparat de aer condiÅ£ionat foarte silenÅ£ios, are un modul de funcÅ£ionare numit „Eco Cool” care permite economisirea de energie cu până la 20 %, iar temperatura aerului se menÅ£ine aceeaÅŸi. Pentru craiovenii care stau bine cu banii, ÅŸi doresc să achiziÅ£ioneze un aparat de aer condiÅ£ionat rezistent ÅŸi mai mult decât eficient vă recomandăm un alt produs fabricat de Mitsubishi care se găseÅŸte în magazinul nostru virtual la preÅ£ul de 6.864 de lei. Acesta conÅ£ine tehnologia DC Inverter prin care se economiseÅŸte o energie foarte mare ÅŸi are un design modern care se adaptează oricărui tip de interior. Totodată, aceste echipament de aer condiÅ£ionat este dotat cu un flitru nano-platină ÅŸi filtru de enzime hipolaergenic prin care se asigură un aer mai curat ÅŸi mai sănătos.

 

Åži General Fujitsu este o firmă din ce în ce mai căutată în magazinul nostru virtual, calitatea ÅŸi preÅ£urile acceptabile o reprezintă. La preÅ£ul de 2.364 de lei, cu TVA, craiovenii pot achiziÅ£iona un aparat de aer condiÅ£ionat de General Fujitsu care are o garanÅ£ie de cinci ani. Acest echipament de aer condiÅ£ionat are mai multe avantaje, printre care: creÅŸtere rapidă a temperaturii, putere mare de funcÅ£ionare, funcÅ£ie pentru economia de energie, încălzire în maxim 1/3 faţă de timpul de încălzire al unui inverter clasic.

Pentru mai multe informaţii cu privire la numeroase produse de aer condiţionat pe care noi le comercializăm pe Aer Condiţionat Craiova, precum şi despre promoţiile pe care le avem, magazinul nostru virtual vă stă mereu la dispoziţie.


Tags: aer conditionat craiova

Saturday 9 June 2012

Procesul de montaj al contoarelor

Proba de presiune (etanseitate) a coloanelor de distributie interioara se executa dupa un anumit procedeu. Un instalator sanitare trebuie sa cunoasca aceste aspecte. La coloanele de distributie subterane, de presiune redusa sau joasa, proba se face inclusiv la portiunile lor aparente si cu toare armaturile montate (robinete, mansoane de dilatatie, separatoare) si aflate sub presiune; presiunea de proba este de 5 kgf/cm2 , iar restul datelor vizeaza diametrul cel mai mare de teava cuprins in coloana respectiva.  In cazul mai multor coloane legate intre ele se recomanda ca proba de presiune sa se faca pe coloane separate; la aceasta proba de coloana se prezinta aceeasi documentatie tehnica (schita de montaj, certificate de calitate) ca si la conductele de distributie. Proba se desfasoara in prezenta delegatului intreprinderii distribuitoare, a detinatorului unitatii imobiliare in care s-a executat instalatia, a unui instalator autorizat care a condus lucrarea, a sefului echipei de instalatori si a sudorului care a participat la lucrare. In cazul in care coloana nu se da in folosinta imediat dupa terminarea ei, proba de presiune se repeta o data cu verificarea intregii instalatii de dupa bransament, inainte de punerea in functiune a acesteia. La coloanele de distributie din interiorul cladirilor, proba de presiune (etanseitate) se poate face, fie o data cu proba intregii instalatii din cladire, fie separat, imediat dupa terminarea fiecarei coloane. Coloana pentru proba trebuie sa fie complet montata si fixata pe pereti. In cladiri locuite nefiind admise decat coloane de presiune joasa, proba se executa dupa anumiti parametri si in anumite conditii.  Un instalator cunoaste acest procedeu si ce anume trebuie facut in astfel de situatii.  Conditia de etanseitate este indeplinita daca scaderea de presiune nu depaseste 1% din presiunea de proba, adica daca nu este mai mare decat 100 mm H2O. Daca coloana concorda cu proiectul tehnic, iar modificarile eventuale care s-au adus sunt justificate si concorda cu Normativul de instalatii, delegatii prezenti intocmesc un document de verificare si coloana poate fi data in folosinta. Cand coloana nu se da imediat in folosinta, proba se repeta inaintea punerii in functiune a primelor instalatii interioare.  Masurarea cantitatilor de gaze livrate consumatorilor  se face fie la capatul brandamentului (cazul consumatorilor mari care primesc gazul intr-o statie de reglare), fie la capetele coloanei de distributie interioara (cazul consumatorilor din cladirile cu mai multe apartamente). In primul caz, masurarea se face (sub presiune medie sau redusa) cu debitmetre inregistratoare (sau totalizatoare), sau cu contoare (volumtrice sau cu pistoale rotative) de presiune redusa, iar in al doilea caz, cu  contoare volumetrice sau cu pistoane rotative, ambele de presiune joasa; debitmetrele si contoarele apartin  intreprinderii distribuitoare de gaze care le  monteaza, le supravegheaza si le intretine si care are obligatia de a le supune verificarii organelor de metrologie la fiecare doi ani de functionare. O data cu coloana interioara de distributie se executa, de catre un instalator,  claviaturile (adica ansamblul de fitinguri sau piese fasonate), la care apoi prin simpla legatura a racordului de intrare si iesire sa se poata monta contorul. La contoarele volumetrice cu racorduri olandeze, locul (claviatura) de contor consta dintr-o placa avand atasate, cu posibilitati de rigidizare, fitingurile de racord la instalatie si la contor. Un instalator priceput ar trebuie sa cunoasca si sa execute foarte bine procesul de montare a contoarelor cu racord olandez sau a celor cu flanse. Fiecare model de contor are particularitatile lui. Fiecare dintre utilizatori doreste  o monitorizare corecta a parametrilor consumati si o lucrare de montaj a contorului bine executata. Orice instalator trebuie sa fie documentat in ceea ce priveste lucrarea pe care o face si utilajele, instrumentele de care dispune. Cunostintele bine stapanite si o putere de executie sigura sunt elementele esentiale in ceea ce priveste o lucrare de calitate.


Tags: instalator sanitare, instalator

Wednesday 6 June 2012

Sa iesim din anonimat aplicand un tatuaj profesionist

Nu se stie cat de veche este arta tatuajelor, dar este cert ca exista de mii de ani. Popoarele primitive tatuau baietii adolescenti, iar daca ei nu suportau durerea, erau considerati inapti de lupta, deci inutili in grup. La fel se intampla si cu fetele tinere, iar daca ele nu faceau fata actiunii de tatuare, erau considerate incapabile de a da nastere vreunui copil. Atat baietii, cat si fetele care se vaitau de chinurile tatuarii, erau marcati si exclusi din trib.

Asadar tatuajele nu au aparut odata cu primele trupe rock, exista de cand lumea si au avut nenumarate semnificatii in istorie. Au fost folosite pentru a marca sclavii, criminalii, respinsii grupurilor, apoi s-a trecut la polul opus si se tatuau vitezii din lupte, curajosii, eroii, aristocraticii. Desenele pe corp au fost de multe ori facute si in scopuri spirituale, pentru a marca diverse credinte in zeitati.

Cercetatorii au descoperit ca arta tatuajelor s-a raspandit in timpul civilizatiei egiptene. Prin anul 2200 i.e.n., tatuajele au ajuns pana in sud-estul Asiei, ulterior fiind preluata si de restul populatiilor. Japonezii au fost interesati doar de aspectele decorative ale tatuajelor, ei devenind unii dintre cei mai buni in domeniu. Felul in care foloseau culorile si imaginatia au dat un nou inteles practicii tatuarii, inteles dezvoltat si pastrat pana in zilele noastre.

Si daca tot am ajuns la zilele noastre, in secolul 21 exista metode mult mai civilizate de a-ti face un desen pe corp. In saloane tatuaje intalnim specialistii in domeniu, artistii tatuatori, plini de talent, cu multa rabdare si atenti la cele mai mici detalii. Fiecare salon tatuaje este utilat cu aparatura moderna, sterilizata, speciala pentru arta tatuarii, asa ca daca vreti sa va infrumusetati corpul cu un desen, sau mai multe, intotdeauna sa apelati la profesionisti. Nu va incredeti in cei care practica fara autorizatie aceasta indeletnicire, deoarece riscurile infectarii pielii sunt foarte mari daca tatuajele sunt facute in medii necontrolate medical.

Daca nu aveti curajul de a incerca un tatuaj permanent sau daca aveti nevoie de timp pentru a va obisnui cu ideea, cereti angajatilor unui salon tatuaje bucuresti detalii despre tatuajele temporare. Acestea se realizeaza cu cerneala neagra sau henna si se aplica, in general, cu pensula. Intrucat se aplica pe stratul superior al epidermei, raman pe piele o perioada limitata de timp, aproximativ 20 sau 30 zile.

Ati fost admirati pentru desenul semi-permanent de pe corpul dumenavoastra? Indrazniti sa intrati intr-unul dintre grozavele saloane tatuaje bucuresti, pregatiti din timp modelul dorit pe hartie sau cereti cataloagele cu imagini din salon tattoo bucuresti. Consultati-va cu specialistii in tatuaje bucuresti, explicati-i ce doriti sa exprimati, cat de mare vreti tatuajul, ce culori preferati, toate aceste decizii le puteti lua corect, fara sa regretati ulterior, doar cu ajutorul artistilor profesionisti.

Evitati sa va puneti intrebari de genul “oare o sa mai vreau tatuajul si peste cativa ani?”, “nu o sa arat ciudata la batranete cu asa ceva pe trup?”. Daca vreodata in viitor veti dori sa scapati de tatuaj, reaminiti-va ce moment special, ce traire, ce ganduri v-au indemnat sa vi-l desenati si atunci veti realiza ca totul a avut un scop. Un tatuaj se face cand simtiti nevoia de a exprima ceva si ramane pe trup ca o poza draga, ca un suvenir pretios. Cat despre batranete, aveti o poveste grozava pentru nepoti, le puteti impartasi aventurile tineretii, printre care si isprava tatuajului.

Daca va simtiti intr-adevar curajosi, indrazniti sa pasiti si in saloane piercing bucuresti. Alegeti sa fiti diferiti cu un piercing in nas, spanceana sau depasiti-va limitele si optati pentru un astfel de accesoriu in zone deosebite, in limba sau chiar in zone intime. In concluzie, dati frau liber sentimentelor, gandurilor si iesiti din anonimat prin aplicarea unui tatuaj sau a unui piercing.

Tuesday 5 June 2012

Instalatorul potrivit pentru tine

Instalatiile de aer conditionat sunt peste tot mai nou, fiind printre cele mai comune tipuri de imbunatatiri pentru casa pe care oamenii si le instaleaza. COsturile mai scazute inregistrate in ultimii ani, precum si pretentiile sporite de confort pe care le au oamenii, au dus la raspandirea in masa a acestor aparate in casele romanilor. Asadar, cei care vor sa-si ia un aparat de aer conditionat au multe optiuni cand vine vorba de firma distribuitoare si marca de echipament pe care sa o instalezi la tine-n casa. Sunt multe optiuni disponibile, uneori poate prea multe, iar oamenii pot fi relativ nedumeriti de cea mai buna optiune pe care o au la dispozitie. Dar sa zicem ca te-ai decis asupra tipului de sistem pe care vrei sa-l instalezi- poate un prieten ti-a recomandat un brand de incredere sau te-ai informat de pe internet, care e pana la urma cea mai buna sursa pe care o ai pentru a gasi orice. Poate ai comandat deja sistemul, dar ce se intampla daca firma de la care l-ai comandat nu se ocupa si cu instalrea aparatelor de aer conditionat in Pitesti, care poate e orasul in care tu te afli? In aceste conditii, esti obligat sa gasesti un instalator independent pe care  sa-l contractezi pentru a te ajuta cu instalarea sistemului de aer conditionat. Ce poti face pentru a gasi cat mai repede si cat mai simplu un astfel de profesionist? Exista multe moduri pentru a alege cel mai bun instalator, trebuie doar sa fii putin atent si sa fii pe faza la detalii, cum se spune.

- informeaza-te online. In orasele mai mici, informatiile circula mai repede decat in alte locuri. Instalatorii buni, cu adevarat buni, sunt destul de putini, si de obicei sunt laudati pe forumuri. Daca un instalator are zeci ori sute de fani, e destul de clar ca e un profesionist de calitate, pe care l-ai putea contacta si tu. Asemanator, tine-te departe de cei care au calificative negative si sunt desconsiderati de fostii clienti. Sansele sa-si faca meseria bine tocmai la tine acasa sunt mici.

- Intreaba-ti prietenii. Sunt sanse mari ca mai multi oameni din cercul tau de prieteni sau cunostinte sa fi avut de-a face cu instalatori. Acestia de obicei pastreaza legaturi bune cu instalatorii, pentru ca nu se stie cand vor avea nevoie din nou de ajutor. Asadar, intreaba-ti prietenii in legatura cu un instalator bun, s-ar putea sa primesti instant un numar de telefon. In plus, s-ar putea sa beneficiezi de o reducere considerabila daca vii recomandat de un prieten. Instalatorii prefera sa lucreze mai ieftin la un proiect sau altul, dar sa pastreze o retea de clienti care pot fi capitalizati in mod continuu.
 
- Invata chiar tu ce e necesar. Desi nu e chiar foarte greu sa instalezi un sistem de aer conditionat, multi oameni, din comoditate sau teama de a strica ceva,nu incearca sa instaleze singuri sistemele. De fapt, cu putin studiu si putin curaj, poti sa instalezi un astfel de sistem de unul singur sau ajutat de 2-3 prieteni, intr-un weekend de munca. Sunt multe ghiduri online care te vor invata cum s-o faci, ai nevoie doar de putin curaj, pe care-l vei avea mai ales daca-ti doresti sa economisesti bani.

- Contacteaza firma de la care ai cumparat sistemul de aer conditionat si cere-le sa-ti recomande un instalator sau o echipa de instalatori. De multe ori, companiile au multi colaboratori mai mici cu care lucreaza pe diferite proiecte si pe care-i recomanda clientilor. Asadar, poti fi sigur ca vei avea parte de servicii de calitate, pentru ca firma nu va dori sa-si faca o imagine proasta printre clienti.


Tags: aer conditionat ploiesti

Iriga eficient gradina cu legume

Gospodariile individuale tind sa se inmulteasca in anii din urma, contrar efectului care a fost resimtit cand multe dintre acestea au fost parasite de catre familiile care nu mai aveau un loc de munca si care s-au refugiat in alte tari pentru a-si castiga existenta. Cum vremurile se schimba si din nefericire traversam o perioada nu tocmai pozitiva din acest punct de vedere, exista o crestere a numarului de familii care au revenit in locurile de unde au plecat acum cativa ani pentru a-si reincepe viata pe propriul pamant si mai ales pentru a-l cultiva si a asigura existenta familiei din recoltele pe care le sadesc si ingrijesc.

Nimeni nu poate spune ca munca unei teren agricol pentru culturi personale ar fi usoara, dar nici nu se poate afirma ca exista o mare dificultate pentru intretinerea acestuia si primirea unor recolte bune atunci cand exista preocupare si desigur munca.

Elementul esential al obtinerii unor culturi idestulatoare si sanatoase este desigur cantitatea de umezeala din sol, cu alte cuvinte apa care este distribuita suprafetii de cultura in cauza. Cum nu intotdeauna ne putem baza pe apa de ploaie, avand in vedere ca tot mai des sunt zone si perioade de timp in care apa provenita din ploi nu este suficienta, atunci sunt necesare unele interventii din partea noastra pentru a nu avea surprize neplacute la finalul ciclului de crestere al legumelor cultivate.

Aductiunile de apa sunt in general dificile pentru zonele izolate sau care nu au un numar important de locuitori, iar acest lucru determina folosirea puturilor de adancime pentru extractia apei freatice. Pentru aducerea la suprafata a apei necesare gradinii tale cu legume, dar si pentru folosirea ei de zi cu zi in gospodarie, in mod categoric ai nevoie de instalarea unei pompe de apa, care va ridica la suprafata intr-un debit constant si suficient apa de care ai nevoie.

De regula aceste pompe apa sunt dimensionate din punct de vedere al capacitatii si puterii de extractie a apei, drept pentru care daca nu ai cunostinte in acest domeniu cu siguranta un tehnician practicant al acestei meserii iti va oferi toate detaliile de care ai nevoie. Prin urmare o pompa submersibila se va utiliza eficient doar daca parametrii ei functionali se vor plia pe adancimea si necesarul de debit care este cerut de catre utilizator.

Pentru ca am vorbit despre irigarea gradinii, atunci in functie de suprafata pe care o ai in lucru, ca teren de cultura pentru legume sau alte plante, vei avea nevoie de un debit constant si suficient de ridicat pentru a putea imprastia pe intreaga suprafata apa de care terenul are nevoie. Este posibil ca unele pompe submersibile sa nu poata face fata acestei cerinte, ci numai ridicarii apei la suprafata. Pentru conducerea apei catre locul de udare vei putea folosi cu eficienta o pompa hidrofor care va prelua toata sarcina de impingere a apei spre reteaua de udare a gradinii tale. Aceste hidrofoare pompa submersibila sunt utile si in situatiile in care este necesara urcarea apei la un nivel superior fata de orizontala locului de unde este extrasa, spre exemplu atunci cand casa este situata pe un deal, sau si atunci cand casa are unul sau doua niveluri, iar sursa de apa este pozitionata la un nivel inferior acesteia.

Daca aceste informatii vi se par potrivite pentru realizarea unei irigari optime a terenului de cultura pe care il detineti, atunci la fel de oportun ar fi si faptul de a cauta cu ajutorul internetului echipamente la un pret rezonabil, adica exact ceea ce aveti nevoie, pompe submersibile ieftine si hidrofoare ieftine. Piata de profil este in continua crestere, iar dumneavoastra nu va ramane decat sa decideti daca acesta pompa submersibila pret, sau acest hidrofor pret sunt potrivite din punct de vedere tehnic si economic pentru gospodaria care o vreti din ce in ce mai profitabila si economica pentru familia dumneavoastra.

Adaptarea prin performanta tehnologica a incalzirii locuintelor

Definirea conceptului de mediu ambiental de calitate are la baza utilizarea unor solutii incalzire ce detin in mod categoric performante tehnice superioare, care sa poata aduce un confort optim pe toata durata sezonului rece, dar nu oricum, ci si cu costuri sensibil reduse si cu o eficienta sporita a dispersiei caldurii in locatiile unde sunt utilizate. In ultimii ani este evidenta evolutia factorului meteo, care aduce de la an la an schimbari majore in ceea ce priveste evolutia temperaturilor, care deja nu mai respecta nicio norma statistica, avand de a face cu temperaturi extreme atat pozitive cat si negative.

Singura solutie este adaptarea incalzirii locuintelor prin performanta tehnologica pe care doar un sistem de incalzire in pardoseala il poate aduce in locuinta sau oricare alt spatiu destinat folosirii in scopuri de productie sau servicii. Este inutil sa mai credem ca varianta clasica de utilizare a radiatoarelor incalzite cu agent termic ar mai putea face fata costurilor ridicate pe care le impune, asta ca sa nu mai vorbim despre performanta energetica scazuta pe care acest sistem o ofera utilizatorilor.

Prin incalzire pardoseala, intreaga putere calorica disipata de acest sistem in camera astfel dotata, va fi distribuita in mod egal si prioritar catre zonele evident utilizate in aceasta locatie. Orice camera este folosita in mod direct la nivel de pardoseala, cu alte cuvinte ne deplasam prin camera, stam pe canapea, lucram la calculator, asadar ne desfasuram activitatea la nivelul maxim al inaltimii fiecaruia dintre noi. Prin urmare acest sistem de incalzire in pardoseala, ofera caldura exact acolo unde avem nevoie, asigurand in mod eficient distributia caldurii de la padoseala catre tavanul camerei si nu invers cum se intampla in sistemul clasic cu radiatoare, cand caldura radiata este aruncata in tavan si abia de acolo prin reflexie cu peretii este distrubuita in incapere.

Prin utilizarea acestei noi solutii incalzire, nu va va fi greu sa observati ca la nivelul inferior al camerei veti putea masura o temperatura de circa 24 de grade Celsius, perfecta pentru asigurarea unei ambiante placute, in timp ce la nivelul median al locatiei temperatuta inregistrata se va situa in jurul valorii de 22 de grade Celsius. Mai bine de atat de poate, sau mai corect spus mai cald de atat se poate, dar nu este necesar. Partea superioara a camerei va beneficia si ea de circa 20 de grade Celsius, mai mult decat suficient pentru a pastra caldura peretilor in timpul sezonului rece.

Pe langa beneficiile incotestabile primite prin utilzarea acestui sistem de incalzire in pardoseala, mai beneficiati de inca un avantaj estetic prin inlocuirea vechiului sistem. Veti elimina complet toate conductele inestetice cu care erau conectate radiatoarele aflate in incaperi, iar in zona ferestrelor unde erau montate se va elibera un spatiu pe care il veti putea utiliza dupa dorinta.

Daca nu sunteti inca familiarizat cu aceasta modalitate tehnologica de incalzire a locuintei sau a altor spatii, trebuie sa stiti ca intreaga instalatie va fi montata sub orice tip de placare cu care ulterior motajului veti dori sa acoperiti pardoseala. Prin urmare partea estetica, de design, pe care doriti sa o adoptati nu va avea de suferit in niciun fel, imaginatia dumneavoastra putand fi pusa in valoare in orice fel.

Pentru a va putea asigura ca si partea economica a acestei modificari esentiale in ceea ce priveste sistemul de incalzire al locuintei va putea respecta bugetul de care dispuneti, printr-o simpla accesare a internetului veti putea cauta si gasi incalzire pardoseala pret sau incalzirea prin pardoseala preturi, unde veti putea urmari si alte precizari tehnice specifice acestui tip de instalatie, precum si posibilitatea contactarii unei firme profesioniste specializate in vanzarea si instalarea corecta a acestor solutii incalzire.

Monday 4 June 2012

Prezenta hidroforului intr-o statie de pompare

Priza de apa este unul din elementele componente ale unei statii de pompare. Din punct de vedere functional, priza trebuie sa asigure permanent prelevarea debitului pentru care  a fost proiectata, sa evite colmatarile, sa  impiedice patrunderea in aductiune a eventualilor plutitori, sa raspunda unor criterii de analiza economica. Aductiunea conduce apa de la priza in bazinul de aspiratie al pompelor; poate fi cu nivel liber (in conducte sau in canal), gravitationala sau prin sifonare. Bazinul ade aspiratie este amplasat in capat de canal sau lateral (in buzunar) si permite alimentarea  pieselor de aspiratie ale conducetelor la un nivel controlabil; poate favoriza anumite depuneri, dar trebuie sa evite antrenarea de aer catre agregate. Conductele de aspiratie aduc apa din bazin catre pompele montate fie in aspiratie propriu-zisa, fie in contrapresiune. Pompele au frecvent aspiratie independenta sau, cateodata, la lungimi mai mari, o singura adunctiune cu ramificatii la fiecare pompa. Casa pompelor reprezinta cladirea in care sunt montate si functioneaza pompele, fiind montata din infrastructura (cuva umeda sau uscata) si suprastructura; cand suprastructura lipseste statia are agregatele dispuse in aer liber. Agregatele de pompare, in constructie normalizata, submersibile sau cu coloana, pot fi cu automorsare, cu amorsare gravitationala sau cu amorsare prin vacuum. Sunt alese astfel incat sa asigure alimentarea la parametrii ceruti de cel mai pretentios si defavorizat consumator, cu posibilitatea modificarii debitului pompat prin schimbarea formatiei de lucru a agregatelor sau, frecvent, prin modificarea turatiei motorului de actionare a acestora. Exista numeroase tipuri de statii de pompare aflate in exploatare, cu functie hidroameliorativa sau pentru alimentari cu apa. Aceste statii sunt realizari semnificative din domeniul imbunatatirilor funciare si al alimentarilor cu apa. Sunt realizate in constructie monobloc, pot avea refulari pe conducta de refulare unica sau dubla, pot fi dotate cu agregate in constructie normalizata cu coloana, respectiv cu agregate imersate, montate in tubulatura de mari dimensiuni. Statia de pompare de baza de tip monobloc are urmatoarea structura: infrastructura tip cheson, suprastructura, bazin de aspiratie, agregat de pompare, arbore antrenare pompa, motor electric, excitatie motor, conducta de refulare, vana-clapet fluture, galerie de epuisment, gratar, nisa pentru batardou, sala de comanda, instalatii de ridicare.   Circuitele (ramificatiile) din zona statiei sunt conducte de diferite diametre si lungimi, cu reductii, ramificatii, coturi si armaturi, toate dimensionate si asamblate astfel incat sa asigure pana la ultima ramificatie un circuit hidraulic cat mai simetric, iar pierderile de sarcina sa fie cat mai mici. Conducta de refulare este un circuit sub presiune dimensionat economic format din unul sau mai multe fire care conduce apa catre bazinul de refulare sau direct in reteaua de conducte ingropate. Datorita suprapresiunilor si subpresiunilor generate de fenomenul loviturii de berbec, conductele trebuiesc protejate prin instalatii si echipamente speciale.  In statiile de pompare este montat si dispozitivul tip hidrofor.  In aceste imprejurari agregatul este folosit pentru a ajuta celelalte elemente sa functioneze in conditii normale. Produsul hidrofor, este adesea intalnit si in gospodariile oamenilor.  Acesta face parte din reteaua de alimentare cu apa a unei locuinte.  Un hidrofor este frecvent utilizat si in sectorul irigatiilor. Sursa de apa poate fi un put,  o fantana sau hidroforul poate fi racordat la reteaua publica.  Un hidrofor este folosit in diverse domenii; are in componenta diferite piese, fiecare cu o anumita utilitate. Cele mai importante elemente constructive sunt: motorul, pompa si sistemul de reglare al parametrilor optimi de functionare. Sunt situatii cand apa se consuma in cantitati mai mari si momente cand  apa este solicitata in cantitati reduse de catre consumatori. Oricarui agregat ii poate fi afectat sistemul de functionare daca nu exista un echilibru, o oarecare regularitate. Omul poate estima cantitatea de apa necesara si poate regla dispozitivul hidrofor astfel incat  sa se asigure un proces de functionare redutabil si eficient. Un hidrofor este un agregat ecomomic.


Tags: pompa submersibila pret, pompa cu tocator, pompa hidrofor

Saturday 2 June 2012

Tipuri de pompe

Puturile forate reprezinta metoda uzuala de constructie a captarilor de apa subterana datorita posibilitatii de aplicare a mecanizarii avansate in executie si evitarea pomparilor fortate fara epuisment. In mod obisnuit puturile forate au diameter de  250-1000 mm. Dupa modul de executie se deosebeste forajul in sistem uscat si forajul in sistem hidraulic. Forajul in sistem uscat comporta o actiune de sfaramare sau sapare a rocilor prin metoda rotativa sau percutie a caror efect, detritusul, este scos la suprafata prin diferite scule. Pentru ca peretii gaurii sa nu se surpe ele trebuiesc  tubate prin coloane de lucru. Coloanele de lucru se introduce pe 20-25 m, apoi pentru evitarea blocarii in teren se introduc coloane de diametru mai mic si in final rezulta o tubare telescopica. Forajul uscat se utilizeaza pana la diametrul de 600 mm. Exista modele de pompa hidrofor pentru puturi forate  atat cu structura simpla cat si cu structura complexa, depinde de constructia putului si de dotarile pompei. Pompa submersibila este dispozitivul optim pentru irigatii, in cazul puturilor. Pe piata exista o gama variata de astfel de dispozitive. Astfel avem modelul de pompa submersibila cu ax orizontal; aceasta asigura un debit de 1,5-125 litri/secunda, corespunzator unor sarcini de pompare de 3,5-55 mcA. Pompele sunt diversificate in continuare prin marimea diametrului stutului e aspiratie, diametrul rotorului si turatia. Corespunzator fecarui subtip se prezinta schematic graficul de campuri pentru fiecare pompa, reprezentand patrulatere curbilinii. Exista model de pompa cu diametrul stutului de aspiratie 100 mm si turatia 1450 rotatii pe minut. Frecvent, dupa cifra care indica marimea diametrului stutului de aspiratie, urmeaza o litera care precizeaza tipul de rotor. Din punct de vedere constructiv, pompele din aceasta categorie au rotorul cu simplu flux, arborele orizontal in consola, sustinut de lagare, avand rulmentii cu bile. Camera spirala este circulara cu aspiratie axiala si refulare tangentiala. Aceste pompe au urmatoarea structura: flansa de aspiratie, piulita profilata pentru asigurarea prinderii rotorului de arbore, inel de uzura, rotor in simplu flux, carcasa, inel de distantare, garnitura de etansare, presetupa, asvarlitor, vizor, bucsa, rulment radial, corp lagar, capac rulment, arbore si flansa de refulare. Constructia pompelor permite accesul in interior pentru revizie sau reparatii fara demontarea din instalatie si de pe placa de baza a carcasei si a motorului de antrenare. Asigurarea ungerii lagarelor pompei se face prin ulei introdus la busonul al carui nivel se controleaza prin vizor. La cerere, furnizorul asigura si garanteaza beneficiarului curbele de functionare. Exista modelul de pompe utilizate la echiparea statiilor de pompare de baza sau repompare, deoarece asigura debite de 70-2000 l/sec pentru sarcini de pompare de 5-100 mcA. Domeniul de variatie al parametrilor de functionare este larg, datorita turatiilor diferite la care functioneaza si diametrul in care se construiesc. La cele precizate se mai adauga si posibiltatile de strunjire a diametrului rotoric. Din punct de vedere constructiv, aceste pompe sunt monoetajate, cu rotorul in dublu flux pe arbore orizontal, sprijinit la ambele capete de lagare cu rulmenti oscilanti. Exista model de pompa submersibila care are camera spirala  dubla si simetrica, sectionata in plan orizontal – asigurand o admisie simetrica si un control usor al rotorului sau a celorlalte repere interioare, atunci cand se demonteaza si ridica jumatatea de sus. Pompa submersibila cu rotor in dublu flux este monoetajata; prezinta rotor radial inchis cu dubla aspiratie. Ansamblyul  arbore-rotor se sprijina in lagare cu rulmenti oscilanti. Carcasa este sectionata in planul axial-orizontal si permite scoaterea capacului si accesul in interior, fara a fi necesara demontarea pompei de pe placa de baza (nu trebuie demontat electromotorul si nic conductele instalatiei). Camera  spirala este dubla, cu stuturile de aspiratie si refulare amplasate sub planul de sectionare si indreptate in sensuri opuse. Etansarea pompei se realizeaza prin garnituri moi, alimentate printr-un circuit interior sau de la o sursa exterioara. In fiecare patrulater curbiliniu este precizat tipul pompei, caracterizat in ordine de: diametrul flansei de aspiratie, refulare si al rotorului de baza. Pompa submersibila, in functie de destinatia de utilitate si de structura constructiva, prezinta diferite turatii.


Tags: pompa submersibila pret, pompa cu tocator